Azië

Veilig op vakantie met een vaccinatie

Ga je binnenkort op vakantie? Dan hoef je je niet meer druk te maken over de inentingen van Duitse kinderen.

Duitse ouders worden bestraft voor het weigeren van vaccinatie tegen mazelen

Ouders die weigeren hun kinderen tegen de mazelen in Duitsland te vaccineren, kunnen bestraft worden met boetes tot € 250.000 (£ 213.000), volgens een wetsvoorstel van de minister van Volksgezondheid, Jens Spahn.

De wet, die vanaf 1 maart 2022 in werking zal treden als deze voor het einde van dit jaar door het parlement gaat, zou vaccinatie tegen de mazelen verplicht maken voor alle kinderen die op kinderdagverblijven en scholen komen, evenals leraren, opvoeders en medisch personeel bij ziekenhuizen en operaties.

Tegen juli 2020 zouden ouders die hun kinderen aanmelden voor kleuterscholen of scholen moeten bewijzen dat hun kinderen zijn gevaccineerd of een bewijs van een medische aandoening hebben die voorkomt dat hun kinderen de prik krijgen.

Volgens schattingen van het ministerie van volksgezondheid zou de wet ook betrekking hebben op ongeveer 361.000 niet-gevaccineerde kinderen die al een school of kleuterschool bezoeken, evenals ongeveer 220.000 volwassenen.

"Alle ouders moeten veilig zijn in de wetenschap dat hun kinderen niet kunnen worden besmet met en bedreigd door mazelen," zei Spahn in een interview met de krant van Bild am Sonntag.

Ga je binnenkort op reis? Mogelijk naar Azie? Dan is het verstandig om hier te kijken