disneyland paris
Dagje weg

Disneyland Parijs

Een van de grote voordelen van het betrekken van Parijs was dat we de mogelijkheid hadden om naar een ander verlanglijstje te gaan: Disneyland Parijs!

Bevestiging van Disneyland Parijs en ook ideeën

Hieronder vindt u alle informatie van de twee parken die Disneyland Paris samenstellen, hoe u er moet komen, onze suggesties en ons algemene oordeel over Disneyland Parijs. Wees gewaarschuwd, u zult zeker naar toe willen gaan na het lezen van dit!

Disneyland Parijs


Disneyland Parijs bestaat in feite uit 2 parken– Disneyland Park en ook Walt Disney Studios Park

Disneyland Park is wat normaal verbonden is met Disneyland – hier vind je zeker Mickey Mouse, het kasteel van Resting Charm en vliegende Dumbo-olifanten. Walt Disney Studios Park heeft bovendien vele uitstapjes en heeft toch een focus op hoe films precies gemaakt worden – er zijn talloze sessies en studiotochten om dit te benadrukken. Nog meer informatie over elk hieronder!

Disneyland Park is gevestigd zoals de anderen op de wereld. Er zijn 5 landen: Adventureland, Frontierland, Discoveryland, Fantasyland en Main Street U.S.A ..

We brachten het grootste deel van onze tijd door in Fantasyland, waar we het kasteel van Resting Appeal bezochten, de ervaring van Sneeuwwitje doornamen, het verhaal van Pinocchio nieuw leven ingeblazen zagen, op theekopjes gingen en ook een dia-carrousel en waagden via Alice’s Labyrinth. Het was allemaal een grote hit en ook de lijnen waren relatief kort voor deze toeristische attracties.

zoem licht in Disneyland Parijs
Buzz Lightyear– Ik vind het leuk hoe hij gebruik maakt van een schets om zijn plannen uit te tekenen! Ik heb echt niet gezien dat ze nog steeds bestonden!!

We bereikten het ook naar het spookhuis en naar onze favoriete vluchten, de Buzz Lightyear Laser Blast – de laatste was heel leuk, hoewel ik uiteindelijk best wel moeite had en zoveel mogelijk dingen vuurde als mogelijk was!

We gingen ook naar de Frozen Summer Fun-gelegenheden – de Frozen meezingen en de Frozen parade. Het was een liveshow die perfect is voor Frozen fans.

Zoals in het verleden al werd opgemerkt, kunt u hier precies ontdekken hoe Disney-films worden gemaakt! Er zijn studiotramexcursies, hoe animaties worden gemaakt, Toy Story en nog veel meer.

De stuntshow

Ik heb in verschillende parken inderdaad talloze stunt-shows gezien, maar dit is de eerste die ik hier eigenlijk heb gezien. Ze beschreven de meeste stunts en de methoden erachter (naast de stunts die ze uitvoerde). Ze hadden ook overal elektronische camera’s, zodat ze ons de kleine technieken konden laten zien die ze tijdens een fimset of film hadden gedaan.

Aan het einde toonden ze ons een complete rol van de scène, en voegden alle stukjes en ook stukjes bij elkaar die ze ons hadden laten zien in hoe het eruit zou zien in een filmpje. Het was ongelofelijk fascinerend en het bood me ook veel respect voor de feat supervisors en ook simpelweg hoe individuen omgaan met het maken van films als geheel – het samenvoegen van veel kleine stukjes.

Gezien we gek genoeg waren om beide parken in één dag te bezoeken, maakte Disney Studios Park ook een leuke indruk. Het studio’s park is kleiner en minder druk dan het Disneyland Park en alle shows geven je een kans om kleine benen te ontspannen.

Van Parijs naar Disneyland gaan


Het is heel eenvoudig om vanuit Parijs in Disneyland Parijs te bereiken. Er is bovendien de periodieke bus die recht naar Parijs gaat, evenals taxi’s.

Er zijn ook treinen naar verschillende andere locaties zoals Brussel en Londen als je op andere plaatsen komt. Alsjeblieft