Europa

Vakantie België

Vakantie België, vakantie bij de buren! Belgie heeft zoveel te bieden: een prachtige natuur, mooie stranden, interessante steden en natuurlijk de vele evenementen die dagelijks wel ergens in Belgie worden georganiseerd.

Plaatsen
Amonines-Erezee
Paradijselijk plaatsje in het hart van de Ardennen. Ideaal om tot rust te komen en te genieten van de smakelijke keuken, de gastvrijheid en de gezelligheid.
Arlon
Gezellig stadje aan de grens van Luxemburg.
Blankenberge
Een zeer gezellige badplaats aan de Vlaamse kust, dat is Blankenberge. Vele restaurants, bars, diverse winkeltjes, terrassen aan de dijk zorgen voor het vakantiegevoel. De Grote Pier, de jachthaven en het Casino trekken veel bezoekers. Het Sea-Life Center is zeker een bezoekje waard. Afstand vanaf Utrecht ca. 240 km.
Bouillon
Bekende toeristenplaatsje aan de grens van Frankrijk en Belgie aan de rivier de Semois. Het stadje is heerlijk toeristisch en biedt alle mogelijkheden voor een aangenaam verblijf. Het oude fort bovenop een rots is zeker een bezoek waard. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 300 km. Meer informatie kunt u via onze externe link opvragen bij het Syndicat d'Iniative
Brugge
In deze bijzondere Belgische stad is alles in een unieke staat gebleven: de Middeleeuwse patriciershuizen, kleine begijnhofjes en schilderachtige pleinen en grachten. Daarnaast kunt u genieten van een alom gewaardeerde keuken en heerlijke bieren.

Brussel
Brussel leent zich het hele jaar door heel bijzonder voor een ontspannen bezoek, de stad leeft en bruist tot diep in de nacht. Het is een stad met allure en grandeur…….maar met een unieke, eigen gemoedelijke sfeer. Brussel……..een stad waar je eindeloos kan winkelen en kunt genieten in de talrijke kroegjes, eethuisjes en restaurants, slenteren over de Grote Markt en onder de indruk raken van de architectuur. Een stad met wereldberoemde musea, een stad met vertier en vermaak…..kortom een stad als geen andere en…..nog vlak naast de deur ook!


Chiny (Florenville)
Klein stadje in het zuiden van Belgie aan de rand van de Ardennen aan de rivier de Semois in een werkelijk prachtige natuur. Een bezoek aan een van de kastelen in de omgeving en natuurlijk de Abdij van Orval (Trappistenbier!) is zeker een must. Wilt u sportief bezig zijn dan kunt u uw hart ophalen aan o.a. wandelen, fietsen, kayakken en kanoen. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 320 km.

Dinant
Dinant ligt aan de rivier de Lesse, midden in de Ardennen. Vanaf de Citadel (gondellift of ca. 400 treden) heeft u een geweldig uitzicht over deze gezellige stad met leuke winkels en talrijke horece-gelegenheden. Dit is DE bestemming om te wandelen, fietsen of te kanoen.

Gent
Gent straalt een middeleeuwse sfeer uit met de mooie kathedraal, enorme vesting, fraaie historische pandjes en de gezellige Vlaamse steegjes. Gent is altijd een beetje een buitenbeentje geweest, zowel in geloofsovertuiging als tijdens oorlogen. Juist dit maakt de stad uniek en boeiend. Eten is hier een Breugheliaans genoegen, restaurantjes te kust en te keur. Een veel gemaakt plaatje van Gent zijn de drie torens: de St. Baafskathedraal, het Belfort en de St. Niklaaskerk.

Genval
Gelegen in de vallei van de rivier La Lasne. De natuur is hier overweldigend: zin om te gaan fietsen of wandelen? Het is hier prachtig, aan u de keuze. Afstand vanaf Utrecht ca. 230 km.

Hotton
Het pittoreske dorpje Hotton ligt midden in de Ardennen aan de rivier de Ourthe. De omgeving is uitermate geschikt voor sportieve aktiviteiten: wandelen, fietsen, paardrijden of kanoen. In Hotton werden in 1958 nog grotten ontdekt die door de mooie druipsteenformaties al snel de Grotten van Duizend en een Nacht werden genoemd. U kunt hier een mooie grotwandeling maken die ongeveer 15 minuten zal duren. De grotten van Hotton zijn de enige toeristische grotten van Belgie die in hun geheel geclasseerd zijn door de Koninklijke Commissie van Gebieden en Monumenten. Alleen Hotton heeft dit unieke statuut omdat deze plaats buitengewoon is. Kort geleden hebben de grotten een nieuw toeristisch circuit gekregen die drie keer langer en twee keer dieper is. U kunt nu naar de oppervlakte terugkeren per lift(35m). Meer informatie over het dorpje en de omgeving kunt u opvragen via onze externe link naar de Website Hotton.

Ieper
Ieper ligt in het zuiden van West-Vlaanderen en is een historische stad. De lakenhandel zorgde in de 12e eeuw voor een snelle groei. Vanaf de 14e eeuw verviel de stad langzaam in een historische winterslaap. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd Ieper met de grond gelijk gemaakt. Veteranen suggereerden dat de stad in puin zou moeten blijven liggen als een eeuwig reliekschrijn van hun lijden. De ieperlingen beslisten er evenwel anders over: ze bouwden hun stad gewoon opnieuw op!

Izel
In het uiterste zuiden van Belgiė, tegen de grens met Frankrijk aan, ligt in de prachtige natuur van de Gaume-streek Izel. Men kan hier heerlijk wandelen in de ongerepte natuur en genieten van de rust die deze streek met zich meebrengt. Daarnaast zijn er vele bezienswaardigheden in de buurt, zoals de abdij van Orval, het biermuseum in Stenay, de Romeinse site te Chameleux, het grootste fort van Europa te Sedan en het wijndorpje Torghy. Afstand vanaf Utrecht 330 km.

Kortrijk
Levendige studentenstad met een verkeersvrij centrum, waar u vooral kunt genieten van het historisch cultuurgoed dat de stad eeuw na eeuw opbouwde. Het Begijnhof behoort zelfs tot het Cultureel Erfgoed van de Unesco! Afstand vanaf Utrecht ca. 210 km.

La Roche en Ardenne
Geliefde vakantieplaats aan de oever van de Ourthe. Het stadje heeft aantrekkelijke winkels en talrijke horeca-gelegenheden waar u kunt genieten van de lokale en regionale specialiteiten.

Lanaken
Lanaken ligt op de grens van de Kempen en de Maasvallei. Deze omgeving kunt u al wandelend, fietsend of vanaf het water ontdekken. Voor een gezellige dag uit in de omgeving, in Hasselt, Tongeren, Aken, of in het altijd gezellige Maastricht, dat op ca, 5 km. gelegen is, kunt u altijd terecht. Afstand vanaf Utrecht ca. 195 km.

Leuven
Leuven is trots op zijn verleden en zijn erfgoed, meer dan terecht. In en rond Leuven is zoveel te bewonderen dat één bezoek lang niet volstaat. Bijna het volledige stadsleven in Leuven draait om de befaamde universiteit, de oudste van het land (anno 1425). Het stadhuis, een meesterwerk van de Brabantse laatgotiek, kerken, kloosters en colleges maken Leuven tot een bezienswaardige monumentenstad.

Limelette
Limelette ligt in Waals Brabant, een streek met veel groen en een typisch landelijk karakter. U kunt volop wandelen op het domein van Terhulpen, in de tuinen van kasteel van Rixensart en rond het meer van Genval. Op rij-afstand ligt Waterloo waar de slag plaatsvond die een eind maakte aan het tijdperk van Napoleon. Het nabijgelegen vriendelijke plaatsje met zijn leuke winkelstraatjes Wavre/Waver is o.a. bekend vanwege het grootste pretpark van Belgiė: Sixflags Walibi. Afstand vanaf Utrecht ca. 195 km.

Luik
Luik, “de vurige stad”, heeft een uiterst indrukwekkend cultureel erfgoed en beschikt over een beroemde universiteit, jaarbeurshallen, congrespaleis, vele markten, mooie (vernieuwde) winkelstraten, een belang-rijke binnenhaven, theaters, een opera, vermaarde café’s en restaurants.

Mechelen
De kerkelijke hoofdstad van Belgiė, Mechelen, geniet wereldfaam om zijn beiaardiers, meubelmakers en tapijtwevers. Vooral de toren van de bijzonder mooie Romboutskathedraal met maar liefst 98 klokken trekt bezoekers uit heel de wereld. Mechelen onthaald u gastvrij in zijn vele restaurants en gezellige cafés. Mechelen ontdekken is puur genieten, of het nu de grote markt is, de vele prachtige gebouwen of een wandeling langs het riviertje de Dijle, in Mechelen raakt u nooit uitgekeken.

Namen
Bij de samenkomst van de Maas en de Samber ligt de interessante stad Namen. Deze stad was vroeger van groot militair belang en het bewijs daarvan is te zien op een enorme rots boven de stad: de middeleeuwse vesting Citadel. U kunt per kabellift naar boven en van daaruit heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de Maasvallei. In Namen kunt u heerlijk winkelen en bourgondisch genieten in een van de vele horeca-gelegenheden. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 210 km.

Ocquier (Durbuy)
Dit plaatsje in de Ardennen ligt in het idyllische dal van de riviertjes de Ourthe en de Neblon. In deze omgeving treft u alles aan voor een geslaagde vakantie: historische kastelen, oude herenhuizen, statische kerken en een prachtige natuur voor sport en ontspanning.

Oostduinkerke
Naast de vele culinaire trekpleisters, zijn er tal van bezienswaardigheden te bezoeken. Zeker de Duinabdij, het Vissersmuseum en het Delvauxmuseum hebben nog volop verassingen voor u.

Oudenburg
Oudenburg is gelegen in de West-Vlaamse polders. Vanwege haar rustige ligging en rijke geschiedenis is deze streek en stad zeker een bezoek waard. Er zijn verschillende natuurgebieden waar u kunt fietsen of wandelen. U kunt hier ook terecht in één van de schitterende musea. In het stedelijk museum in het Abtsgebouw vindt u onder andere een selectie uit de archeologische vondsten die in deze streek in de voorbije jaren werden ontdekt. Afstand vanaf Utrecht ca. 245 km.

Stavelot
Dit plaatsje in de Ardennen is een van de oudste stadjes van Belgie en ligt in een zeer fraaie natuurlijke omgeving. De oude, prachtig gerestaureerde abdij is de trots van een rijk verleden. Hier treft u leuke vakwerkhuisjes aan, inspirerende kapelletjes, kerken en boeiende musea. De streek van de Ambleve leent zicht perfect voor sportieve wandelingen en fietstochten. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 260 km.

Vignee-Rochefort
Vignee is een buurtschap in het groene landschap langs de Lesse. In deze prachtige omgeving is veel te zien, zoals het bekende dorpje Rochefort met zijn gravenkasteel. Dit deel van de Ardennen is het domein van de Grotten van Han sur Lesse, het boekendorp Redu, de prachtige Burcht Lavaux-Dainte-Anne en de hoofdstad van de jacht en natuur, Saint-Huber. U kunt hier volop wandelen, kanoen, kayakken, hengelen en speleologie beoefenen. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 320 km.