antwerpen centraal
Europa

Antwerpen Reis Blog

De Nederlandstalige stad Antwerpen zou op elke vakantielijst moeten staan ​​tijdens een bezoek aan België. Ongeacht mijn beste inspanningen, ik kwam na zonsondergang aan in Antwerpen en kon ook niet overdag meekijken. Op de een of andere manier voelde ik me nog steeds echt risicoloos tijdens mijn wandeling naar het avondeten en werd ik snel verliefd op deze stad.

Ondanks het feit dat Nederlands hier vooral op scholen wordt getoond, luister je naar een mix van gesproken talen – inclusief Engels, Duits en Frans – dus het is een ongelooflijk toeristisch-vriendelijke bestemming. En aangezien de stad opmerkelijk klein is, kunnen de hier genoemde snel worden gedaan op een driedaagse reis. Hieronder staan ​​de 7 mooiste dingen om te doen in Antwerpen, België!

De beste punten om te doen in Antwerpen, België.

Grote Markt in de oude binnenstad
Ik had avondmaal reserveringen op de avond van mijn aankomst, dus ging ik te voet op weg om Dock’s Coffee shop te ontdekken – met ingewikkelde aanwijzingen van de assistent in mijn resort. Na een verzwarende dag van treinvertragingen, besloot ik om mijn avondmaal plannen te beëindigen en in plaats daarvan de Grote Markt en de Oude Gemeenschap Antwerpen tegen te komen.

72 uur in Antwerpen, België Deze locatie in Antwerpen is absoluut mijn favoriet vanwege de eindeloze keuze aan eetgelegenheden en de prachtige architectuur. In de Oude Gemeenschap zul je ook zeker de Kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw (de hoogste structuur in het centrum van Antwerpen) en Silvius Brabo (de beroemde handsculptuur en ook hoe Antwerpen zijn naam kreeg) ontdekken. Vanwege zijn dimensie is de Sanctuary een prachtig doorverwijzingspunt om te voorkomen dat je verdwaalt in dit deel van de stad.

The Delicious Chocolate Line Store in Grand Meir Royal Residence
The Chocolate Line is een prachtige, heerlijke chocolaterie en ligt ook in het Grand Meir Palace, dat ooit in het bezit was van zowel het Belgische koninklijke huis als Napoleon. Je kunt hier een reeks unieke handgemaakte chocolaatjes kopen, waaronder Earl Grey, marihuana, spek en heerlijke chocoladevierkanten met sigaren.

Bacon-Flavored Delicious Chocolate Antwerpen, België
Cannabis-gearomatiseerde heerlijke chocolade in Antwerpen, België
Kelder Restaurants & Bierproeverijen!
Ik heb absoluut genoten van de ondergrondse eetzalen in Antwerpen. Deze kerkerachtige kelders bieden gerechten variërend van Franse en ook Belgische tot middeleeuwse gerechten. Dat klopt, je kunt een tafel reserveren bij De Grootte Ganz en ook de voorkeur geven aan traditionele recepten uit de Middeleeuwen die worden geconsumeerd met een lepel en je handen!

Ik kocht de bierproeverij in De Pelgrom (in exact dezelfde opslag als De Grootte Ganz) en omvatte 4 gezonde bemonstering van Belgisch bier, evenals een blok kaas voor 11 euro. Estro Armonico is nog een cave-restaurant, gelegen op een blok of meer verwijderd van De Pelgrom en krijgt ook uitzonderlijke getuigenissen voor zijn Belgische gerechten.

Bierbemonstering op Grote Markt – Antwerpen.

Dock’s coffeeshop


Ik bereikte uiteindelijk de Michelin-erkende eetgelegenheid, Dock’s Cafe, gelegen langs de dokken van de Schelde. De Frans en Italiaans geïnspireerde keuken en de uitzonderlijk frisse oesterbar verdienen absoluut de Michelin Celebrity-status.

Dock’s Coffee shop Oyster Bar – Antwerpen, België

Antwerpen-Centraal Station


Heb je begrepen dat Antwerpen een van de mooiste treinterminals in de wereld is? Blijkbaar is deze 19e-eeuwse structuur vermeld als een van de toonaangevende 3 mooiste treinstations. Ook als je niet opdaagt of met de trein vertrekt, is dit een must voor de foto’s alleen.

Unyielding dicht bij Antwerpen-Centraal Station


Unyielding is een hip restaurant met een selectie van gerechten die dagelijks verandert. Ik raad aan om een ​​zitplaats in de kookzone te reserveren, waar je kunt zien hoe de koks ieders gerecht bereiden. De bedieningsmedewerkers en de kok weten ook echt hoe ze buurtbieren moeten paren om elk recept te verbeteren.

Goossens Banketbakkerij & Philip’s Biscuits


Je kunt deze kleine winkel niet missen als je vroeg in de ochtend aankomt omdat er een rij buiten de deur is. Vergeet niet om het smakelijke, boterachtige Antwerpse Hand-koekje te proberen – het is een geweldig cadeau om een ​​verblijf te brengen.

Ondanks mijn inspanningen, kwam ik na zonsondergang in Antwerpen opdagen en was ik niet in staat om overdag de klok rond te draaien. Dit zijn de 7 beste punten om te doen in Antwerpen, België!

Wist je dat Antwerpen een van de mooiste treinstations ter wereld heeft?